Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 100 g margarin
- 100 g főtt burgonya
- 30 ml tejföl (magas zsírtartalmú, 20 %-os)
- 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
- 120 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejital
- 1 kávéskanál só
A töltelékhez
- 400 g főtt, vagy párolt a diétába beilleszthető zöldség összetörve kisebb darabokra
- 100 ml alacsony fehérjetartalmú főzőtejszín, vagy alacsony fehérjetartalmú majonéz (pl. Heinz 0,9/100 g, Lomee light 0,2g/100 g, Lomee light 30 %-os zsírtartalmú 0,5g/100 g, stb.)
- 30 ml olaj a megkenéshez
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin kenyérporhoz hozzáadjuk az élesztőt, valamint a többi hozzávalót. Fokozatosan hozzáadjuk a fehérjeszegény tejet, majd ha a tésztánk teljesen egynemű, alaposan átgyúrjuk. Legalább fél órára félre tesszük keleszteni.
Ezután kisujjnyi vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, és az összeállított zöldséges töltelékkel megkenjük. Feltekerjük, mint a bejglit, és éles késsel felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, sülés közben olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel kenegetjük. Ha még gazdagabbá szeretnénk tenni, készítsünk hozzá sajtmártást Viofast növényi sajtból, és tálaljuk együtt.
Sütő hőfoka: 200 ºC
Sütési idő: 15-20 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 34 | 1,1 | 348 | 53 | 13 |
össes | 306 | 9,9 | 3133 | 477 | 117 |