Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 120 g vaj
  • 200 g eritrit
  • 200 g Loprofin kenyérpor
  • 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
  • 2 db narancs reszelt héja
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet
  • 1 dl narancslé
  • 1 dl natúr joghurt
  • 50 g mazsola, vagy aszalt áfonya, vagy fehérjeszegény csokoládé

Elkészítés

A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felvert és vízzel elkevert tojáspótló port. Utána a narancsok héját, a sütőport, a narancslevet és a joghurt, végül a fehérjeszegény Loprofin kenyérport, melybe beleforgatjuk a mazsolát, vagy áfonyát, vagy fehérjeszegény csokoládét, ki melyiket kedveli.

Az alján sütőpapírral fedett formába kanalazzuk, és 170°C-on egy órát sütjük tűpróbáig, azaz ha a süteménybe szúrt fogpiszkálót vagy hústűt úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragadt rá a tészta: ekkor sült meg.

Sütőből kivéve rácsra borítjuk, majd pár perces pihenő után a formát levesszük róla, és néha megforgatva kihűtjük. Egy pohár kakaóval kínáljuk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 413 55 14
100 g (édesítőszerrrel) 267 34 14