Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 200 g eritrit
- 200 g Loprofin kenyérpor
- 2 adag Loprofin tojáspótló por (20 g por + 80 ml víz)
- 2 db narancs reszelt héja
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- csipet só
- 1 dl narancslé
- 1 dl natúr joghurt
- 50 g mazsola, vagy aszalt áfonya, vagy fehérjeszegény csokoládé
Elkészítés
A puha vajat habosra keverjük az eritrittel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felvert és vízzel elkevert tojáspótló port. Utána a narancsok héját, a sütőport, a narancslevet és a joghurt, végül a fehérjeszegény Loprofin kenyérport, melybe beleforgatjuk a mazsolát, vagy áfonyát, vagy fehérjeszegény csokoládét, ki melyiket kedveli.
Az alján sütőpapírral fedett formába kanalazzuk, és 170°C-on egy órát sütjük tűpróbáig, azaz ha a süteménybe szúrt fogpiszkálót vagy hústűt úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragadt rá a tészta: ekkor sült meg.
Sütőből kivéve rácsra borítjuk, majd pár perces pihenő után a formát levesszük róla, és néha megforgatva kihűtjük. Egy pohár kakaóval kínáljuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 41 | 0,9 | 413 | 55 | 14 |
100 g (édesítőszerrrel) | 41 | 0,9 | 267 | 34 | 14 |