Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

  • 200 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél kávéskanál
  • 100 ml langyos víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 120 ml speciális – gyógyászati célra szánt – tejital
  • 1 kávéskanál
Feltét
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 100 g paradicsompüré
  • 70 g paprika
  • 20 g felszeletelt zöld olívabogyó
  • bazsalikom
  • oregánó
  • bors

Elkészítés

A fehérjeszegény kenyérport egy öblös edénybe öntjük, és az élesztőt rászórjuk. A tál pereme mentén rászórjuk a sót és hozzáadjuk a cukrot is. Víz hozzáadása mellett a tésztát kézi keverőgép segítségével bedagasztjuk.

Miután a tésztát a tálból kiszedtük, a gyúródeszkán ismét átdolgozzuk. Kb. egy órán át meleg helyen, kelesztjük.

A tésztát ismét átgyúrjuk, miközben az olívaolajat is beledolgozzuk. Ha már a tészta az olajat teljesen felvette, kettéosztjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt vagy olajjal kikent sütőformába simítjuk, vagy kerekre formázzuk. Megkenjük olajjal, a paradicsompürét szétsimítjuk a tetején, majd a felszeletelt paprikát és olívabogyókat is rátesszük. Fűszerezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Sütő hőfoka: 220 ºC
Sütési idő: 30 perc

Variációk: rétegezhetünk rá hagymát, lilahagymát, cukkinit, padlizsánt, patisszont, paradicsomot, stb.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g
1 adag (fele mennyiség) 495 95 12