Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 200 g sárgarépa
- 200 g burgonya
- 200 g karfiol
- 2 evőkanál méz
- 100 g chili szósz
- só
- bors
Elkészítés
Tetszőleges zöldségeket választunk, melyeket megtisztítunk, és ujjnyi darabokra vágunk fel.
Beledobáljuk egy nagyobb méretű sütőzacskóba, melybe beleöntjük a chilis szószt, mézet és fűszereket. Miután a sütőzacskó száját befogtuk, összerázzuk a benne lévőket. A sütőzacskóhoz mindig adnak zárófóliát is mellyel lezárhatjuk a zacskó száját.
Elhelyezzük a sütőlemezen úgy, hogy a zöldségek vízszintesen helyezkedjenek el, és lehetőleg ne egy kupacban egymáson. Hústű segítségével néhány lukat fúrunk a tetején, hogy a felesleges gőz eltávozhasson, különben „szétrobbanhat” sülés közben.
”Sütés után friss salátával vagy zöldségfasírttal, krokettel tálalhatjuk.
Sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 15-20 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 64 | 1,8 | 70 | 12 | 1,5 |