Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

  • 50 g margarin (szobahőmérsékletű)
  • 50 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 115 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 1 teáskanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
  • 1 dl Loprofin alacsony fehérjetartalmú tejpótló ital

Elkészítés

A margarint, a kristálycukrot és a vanília aromát egy edénybe tesszük és összekeverjük krémes masszává, majd hozzáöntjük az alacsony fehérjetartalmú tejet.

Egy másik tálban összekeverjük a Loprofin lisztkeveréket, Loprofin tojáspótló port és a sütőport, majd a margarinos masszához adjuk és összedolgozzuk konyhai robotgép segítségével.

Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk és beleöntjük a masszát, egyenletesen eloszlatjuk.

Előmelegített sütőben 190°C-on 15 perc alatt készre sütjük. Amikor úgy látjuk, hogy megsült a sütemény, akkor ne vegyük ki azonnal a sütőből, pár percig még hagyjuk a kikapcsolt, de meleg, nyitott ajtójú sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni és csak utána vegyük ki a tortaformából.

Ízlés szerint díszíthetjük növényi habtejszínnel és gyümölcsökkel, tölthetjük lekvárral, pudinggal, alacsony fehérjetartalmú kakaós krémmel.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 419,7 60,9 17,8