Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
- 50 g margarin (szobahőmérsékletű)
- 50 g kristálycukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál sütőpor
- 115 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 1 teáskanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
- 1 dl Loprofin alacsony fehérjetartalmú tejpótló ital
Elkészítés
A margarint, a kristálycukrot és a vanília aromát egy edénybe tesszük és összekeverjük krémes masszává, majd hozzáöntjük az alacsony fehérjetartalmú tejet.
Egy másik tálban összekeverjük a Loprofin lisztkeveréket, Loprofin tojáspótló port és a sütőport, majd a margarinos masszához adjuk és összedolgozzuk konyhai robotgép segítségével.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát margarinnal kikenünk és beleöntjük a masszát, egyenletesen eloszlatjuk.
Előmelegített sütőben 190°C-on 15 perc alatt készre sütjük. Amikor úgy látjuk, hogy megsült a sütemény, akkor ne vegyük ki azonnal a sütőből, pár percig még hagyjuk a kikapcsolt, de meleg, nyitott ajtójú sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni és csak utána vegyük ki a tortaformából.
Ízlés szerint díszíthetjük növényi habtejszínnel és gyümölcsökkel, tölthetjük lekvárral, pudinggal, alacsony fehérjetartalmú kakaós krémmel.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 13,9 | 0,4 | 419,7 | 60,9 | 17,8 |