Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 3 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú virsli
- 40 g vöröshagyma
- 60 ml Milli Perfecto főzőtejszín, 20%-os zsírtartalmú
- 20 g ketchup
- 1 tk. mustár
- 0,5 db (10 g) Tesco tyúkhúsleves kocka
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- őrölt feketebors
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
A húsleveskockát egy pohár forró vízben feloldjuk és így adjuk a virslihez és a hagymához. Ezután hozzáadjuk a ketchupot és mustárt is. Felöntjük kevés vízzel, és ha elpárolog, akkor folyamatosan pótoljuk.
Összeforraljuk, és végül hozzákeverjük a tejszínt és a borsot, majd ezután még kb. 5 percig főzzük.
A kiszabott mennyiség alapján 2 adag virslipörköltet kapunk. Főzzünk ki hozzá Loprofin fehérjeszegény tésztát és azzal fogyasszuk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 178,6 | 3,9 | 223,4 | 51,6 | 17,2 |