Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 15 darabhoz
- 120 g margarin
- 250 g kristálycukor
- 200 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 90 g Party étcsokoládés tortabevonó
- 2 db banán
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl alacsony fehérjetartalmú tej
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 80 ml víz
- fahéj
Elkészítés
A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a vízzel elkevert tojáspótló port, a Loprofin lisztkeveréket, a sütőport, a fahéjat, a Loprofin tejet és a durvára vágott tortabevonót és a kisebb kockára vágott banánokat.
A muffinsütő forma mélyedéseit kibéleljük a sütéshez használatos muffin sütőpapírral és mindegyikbe kb.1,5-2 evőkanál tésztát teszünk egyenletesen.
Előmelegített sütőben 180 ºC-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 15 db muffint kapunk.
Sütő hőfoka: 180 ºC
Sütési idő: 20-25 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 38 | 0,9 | 469,8 | 76,3 | 18 |
1 db (kb. 45 g) | 17,1 | 0,4 | 211,4 | 34,3 | 8,1 |