Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 250 g alacsony fehérjetartalmú gesztenyemassza (mirelit)
- 40 g Tesco alacsony fehérjetartalmú vaníliás pudingpor
- 0,5 liter alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
- 50 g kristálycukor
- 50 ml Hulala alacsony fehérjetartalmú növényi habalapanyag
- 1 csomag habfixáló
- 70 g meggybefőtt (kimagozva)
Elkészítés
A vanília pudingport 50 g kristálycukorral és 0,5 liter alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italból 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, majd a tűzhelyről levéve kihűtjük.
A gesztenyemasszát még fagyott állapotban lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. A Hulala növényi tejszínt konyhai robotgép segítségével habbá verjük, közben beletesszük a habfixálót is. Az így felvert tejszínhabot rövid időre hűtőszekrénybe tesszük.
A puding egy részét a pohár aljára tesszük, erre egy réteg gesztenyemassza kerül, majd újra egy réteg puding. Ezután erre tesszük a kimagozott meggyet, majd egy réteg gesztenyemasszát, majd újra meggyet. Végül egy pudingréteggel zárjuk az egészet.
A pohárkrémet alacsony fehérjetartalmú tejszínhabbal díszítjük, rá pedig tehetünk még pluszban egész meggyszemeket díszítésként.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 2 adag gesztenyés pohárkrémet kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 38,74 | 0,95 | 143,44 | 27,2 | 3,39 |
1 db (kb. 374 g) | 144,89 | 3,55 | 536,47 | 101,73 | 12,68 |