Bernáth József séf receptje.
Hozzávalók
5-6 darabhoz
- 25 g Loprofin fehérjeszegény tojáspótlópor
- 95 g Loprofin fehréjeszegény lisztkeverék
- 1 csipet finom só
- 1/3-ad csomag sütőpor
- 1 g őrölt fahéj
- 160 g almalé
- 160 g (szóda)víz
- 40 g napraforgóolaj a sütéshez
- 80 g sárgabarack (vagy más gyümölcsből készült) lekvár
3-4 darabhoz
- 16 g Loprofin fehérjeszegény tojáspótlópor
- 60 g Loprofin fehérjeszegény lisztkeverék
- 1 csipet finom só
- 1/5-öd csomag sütőpor
- 1 g őrölt fahéj
- 110 g almalé
- 110 g (szóda)víz
Elkészítés
Nagyobb adag
A száraz alapanyagokat (tojáspótló, lisztkeverék, őrölt fahéj, csipet só, sütőpor) egy keverőtálba szórjuk, s egy habverő segítségével elkeverjük. Ezután először csak 120 ml almalevet adunk hozzá, és csomómentesre keverjük a tésztát. Ekkor hozzáöntjük a maradék almalevet és a vizet is. Alaposan elkeverjük. Ha vékony palacsintákat szeretnénk végeredménynek, akkor tetszés szerint adhatunk még hozzá vizet. Felforrósítjuk a palacsintasütőt, enyhén kiolajozzuk, s megsütjük a palacsintákat. Egy átlagos palacsintához képest ennek több időre van szüksége, hogy elkészüljön – ez oldalanként minimum 1 percet jelent. Ha kisült egy palacsinta, a kívánt lekvárral kenjük meg, s tekerjük fel. Ha két palacsintát teszünk egymásra, akkor hűlés közben összeragadnak.
Ha van otthon Nutricia shakerünk, akkor ennél még egyszerűbb a tészta elkészítése (persze a mennyiséget csökkentenünk kell, hogy beleférjen).
Kisebb adag
Először az almalevet és a vizet öntjük a shakerbe. Mindkettőből a teljes kimért mennyiséget. Ezután szórjuk bele a száraz alapanyagokat (tojáspótló, lisztkeverék, őrölt fahéj, csipet só, sütőpor). Ráhelyezzük a műanyag rostát és alaposan rátekerjük a tetejét és a kupakot is! Néhány határozott rázással csomómentesre keverjük a tésztát, és süthetjük is.