Bernáth József séf receptje.

Hozzávalók

5-6 darabhoz
  • 25 g Loprofin fehérjeszegény tojáspótlópor
  • 95 g Loprofin fehréjeszegény lisztkeverék
  • 1 csipet finom só
  • 1/3-ad csomag sütőpor
  • 1 g őrölt fahéj
  • 160 g almalé
  • 160 g (szóda)víz
  • 40 g napraforgóolaj a sütéshez
  • 80 g sárgabarack (vagy más gyümölcsből készült) lekvár
3-4 darabhoz
  • 16 g Loprofin fehérjeszegény tojáspótlópor
  • 60 g Loprofin fehérjeszegény lisztkeverék
  • 1 csipet finom só
  • 1/5-öd csomag sütőpor
  • 1 g őrölt fahéj
  • 110 g almalé
  • 110 g (szóda)víz

Elkészítés

Nagyobb adag

A száraz alapanyagokat (tojáspótló, lisztkeverék, őrölt fahéj, csipet só, sütőpor) egy keverőtálba szórjuk, s egy habverő segítségével elkeverjük. Ezután először csak 120 ml almalevet adunk hozzá, és csomómentesre keverjük a tésztát. Ekkor hozzáöntjük a maradék almalevet és a vizet is. Alaposan elkeverjük. Ha vékony palacsintákat szeretnénk végeredménynek, akkor tetszés szerint adhatunk még hozzá vizet. Felforrósítjuk a palacsintasütőt, enyhén kiolajozzuk, s megsütjük a palacsintákat. Egy átlagos palacsintához képest ennek több időre van szüksége, hogy elkészüljön – ez oldalanként minimum 1 percet jelent. Ha kisült egy palacsinta, a kívánt lekvárral kenjük meg, s tekerjük fel. Ha két palacsintát teszünk egymásra, akkor hűlés közben összeragadnak.

Ha van otthon Nutricia shakerünk, akkor ennél még egyszerűbb a tészta elkészítése (persze a mennyiséget csökkentenünk kell, hogy beleférjen).

Kisebb adag

Először az almalevet és a vizet öntjük a shakerbe. Mindkettőből a teljes kimért mennyiséget. Ezután szórjuk bele a száraz alapanyagokat (tojáspótló, lisztkeverék, őrölt fahéj, csipet só, sütőpor). Ráhelyezzük a műanyag rostát és alaposan rátekerjük a tetejét és a kupakot is! Néhány határozott rázással csomómentesre keverjük a tésztát, és süthetjük is.