Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

5 adaghoz
  • 150 g káposzta
  • 140 g sárgarépa (hámozott)
  • 150 g mangó (hámozott)
  • 100 ml Nádudvari élőflórás natúr joghurt
  • 15 g CBA piros majonéz
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • só ízlés szerint

Elkészítés

A káposztát legyaluljuk. A sárgarépát durvára reszeljük, a mangót pedig kisebb kockákra vágjuk.

A joghurtot elkeverjük a majonézzel és sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

A salátaöntetet a többi hozzávalóhoz adjuk, jól összekeverjük. Ha szükséges még ízesíthetjük tovább a fűszerekkel.

Alufóliával lefedjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

A kiszabott mennyiség alapján 5 adag salátát kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 60,6 6,2 3,2
1 adag (kb. 110 g) 66,6 6,8 3,5