Hozzávalók
- 2 evőkanál citromlé
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ¼ teáskanál Dijoni mustár
- Só és bors, ízlés szerint
- 60 ml olívaolaj
- alacsony fehérjetartalmú kenyérkrutonok (kb. 2 szelet alacsony fehérjetartalmú kenyér, 2 cm-es kockákra vágva)
- ½ fej római saláta, vagy 1 kisebb jégsaláta, apró darabokra tépve
Elkészítés
Keverd össze a citromlevet, a mustárt és a fokhagyma egyharmadát, ízesítsd sóval és borssal.
Csepegtess hozzá 3 evőkanál olívaolajat, és keverd krémesre habverővel.
Egy serpenyőben pirítsd ropogósra a kenyérkockákat a maradék fokhagymával 1 evőkanál olívaolajon, közepes lángon. Fűszerezd sóval és borssal.
Keverd össze a salátát az öntettel és szórd meg a ropogós krutonokkal.
Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/PKU-Caesar-Salad
Mennyiség: 4 adag
1 adagban:
Phe (mg): 56
Kalória (kcal): 201
Fehérje (g): 1,1
Zsír (g): 14,6