Hozzávalók

Csodabogar.hu Cézár saláta
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ¼ teáskanál Dijoni mustár
  • Só és bors, ízlés szerint
  • 60 ml olívaolaj
  • alacsony fehérjetartalmú kenyérkrutonok (kb. 2 szelet alacsony fehérjetartalmú kenyér, 2 cm-es kockákra vágva)
  • ½ fej római saláta, vagy 1 kisebb jégsaláta, apró darabokra tépve

Elkészítés

Keverd össze a citromlevet, a mustárt és a fokhagyma egyharmadát, ízesítsd sóval és borssal.

Csepegtess hozzá 3 evőkanál olívaolajat, és keverd krémesre habverővel.

Egy serpenyőben pirítsd ropogósra a kenyérkockákat a maradék fokhagymával 1 evőkanál olívaolajon, közepes lángon. Fűszerezd sóval és borssal.

Keverd össze a salátát az öntettel és szórd meg a ropogós krutonokkal.

Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/PKU-Caesar-Salad

Mennyiség: 4 adag
1 adagban:
Phe (mg): 56
Kalória (kcal): 201
Fehérje (g): 1,1
Zsír (g): 14,6