Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók
- 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 kk. cukor
- 2 ek. olaj
- 200 ml kézmeleg víz vagy növényi tej
- 100 g sütőben megsütött és kihűtött sütőtök ”hús”
- 50 g főtt burgonya
- 1 ek. só
Elkészítés
Egy alapreceptből kétféle, gyorsan elkészíthető kenyérreceptet kapunk. Az alábbi kenyérmasszában a kevesebb folyadék, mely azt eredményezi, hogy kézzel formázhatjuk, vagyis zsemlekenyeret, bagettet, cipót vagy bármilyen péksüteményt készíthetünk belőle.
A másik receptben folyékony állagú összedolgozás után a kenyér elsősorban kenyérformában, de őzgerinc formában vagy akár agyag virágcserépben is készíthető. Az elkészített massza állaga leginkább a sűrű galuskatésztára emlékeztet.
Jó étvágyat hozzá!
Pontosan ugyanúgy készül, mint az előző alapkenyér recept, csak a tésztába belekeverjük még a burgonyát is. Ha tehetjük fél órán át kelesztő tálban kelesztjük, majd utána formázzuk a kívánt formára: cipó, zsemlekenyér, bagett, zsemle, kifli, pacsni stb.
A sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 38 | 1 | 308 | 72 | 1,2 |