Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

  • 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 2 ek. olaj
  • 200 ml kézmeleg víz vagy növényi tej
  • 100 g sütőben megsütött és kihűtött sütőtök ”hús”
  • 50 g főtt burgonya
  • 1 ek. só

Elkészítés

Egy alapreceptből kétféle, gyorsan elkészíthető kenyérreceptet kapunk. Az alábbi kenyérmasszában a kevesebb folyadék, mely azt eredményezi, hogy kézzel formázhatjuk, vagyis zsemlekenyeret, bagettet, cipót vagy bármilyen péksüteményt készíthetünk belőle.
A másik receptben folyékony állagú összedolgozás után a kenyér elsősorban kenyérformában, de őzgerinc formában vagy akár agyag virágcserépben is készíthető. Az elkészített massza állaga leginkább a sűrű galuskatésztára emlékeztet.
Jó étvágyat hozzá!

Pontosan ugyanúgy készül, mint az előző alapkenyér recept, csak a tésztába belekeverjük még a burgonyát is. Ha tehetjük fél órán át kelesztő tálban kelesztjük, majd utána formázzuk a kívánt formára: cipó, zsemlekenyér, bagett, zsemle, kifli, pacsni stb.
A sütő hőfoka: 200 °C
Sütési idő: 25-30 perc

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

* https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 308 72 1,2