Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
Kekszmorzsalékhoz
- 150 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 40 g porcukor
- 90 g vaj (hideg)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
- 1-2 evőkanál fehérjeszegény tejital vagy por
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Almáspite golyóhoz
- 300 g alma
- 2 evőkanál citromlé
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
- 80 g cukor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 200 g darált PKU-s keksz, a fent jelzett alapanyagokból megsütve, és összemorzsolva
Elkészítés
A keksz alapanyagait összemorzsoljuk, kinyújtjuk és bármilyen formára vágjuk, megsütjük, és miután kihűlt elmorzsoljuk. Ez lesz a kekszalap.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba tesszük a rácsorgatott citromlével, és őrölt fahéjjal. Kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Majd amikor kihűlt hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az elmorzsolt kekszet. Golyót formázunk belőle, és megforgatjuk őrölt fehérjeszegény kekszben.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 9,5 | 0,3 | 251 | 41 | 10 |