Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

Kekszmorzsalékhoz
  • 150 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 40 g porcukor
  • 90 g vaj (hideg)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
  • 1-2 evőkanál fehérjeszegény tejital vagy por
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet
Almáspite golyóhoz
  • 300 g alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 80 g cukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 200 g darált PKU-s keksz, a fent jelzett alapanyagokból megsütve, és összemorzsolva

Elkészítés

A keksz alapanyagait összemorzsoljuk, kinyújtjuk és bármilyen formára vágjuk, megsütjük, és miután kihűlt elmorzsoljuk. Ez lesz a kekszalap.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba tesszük a rácsorgatott citromlével, és őrölt fahéjjal. Kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Majd amikor kihűlt hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és az elmorzsolt kekszet. Golyót formázunk belőle, és megforgatjuk őrölt fehérjeszegény kekszben.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 251 41 10