Hozzávalók
- 100 g vaj
- 50 g világos nádcukor (Muscovado cukor)
- 150 g alacsony fehérjetartalmú Loprofin Mix, plusz egy kevés a nyújtáshoz
- 1 evőkanál nádmelasz, vagy méz
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- ½ teáskanál sütőpor
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra.
- Tegyük a vajat és a cukrot egy keverőtálba, és keverjük habosra.
- Adjuk hozzá a Loprofin Mixet, a melaszt, a gyömbért és a sütőport, hogy gyúrható tésztát kapjunk (ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet).
- A tésztát tegyük át a Loprofin Mixszel enyhén lisztezett felületre, és gyúrjuk körülbelül 30 másodpercig.
- Nyújtsuk ½ cm vastagságúra, és süteménykiszúróval szaggassunk tetszőleges karácsonyi formákat. (A maradék tészta felhasználásához enyhén gyúrjuk át megint, majd nyújtsuk-szaggassuk, amíg elfogy az összes alapanyag.)
- Tegyük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és 10-15 percig süssük, vagy amíg halvány aranybarna színű lesz a tészta.
- Óvatosan vegyük le a mézeskalácsokat a tálcáról, és hűtsük ki teljesen egy rácson.
- Díszítsük cukormázzal.
A séf tippjei
- A receptből készíts mézeskalács házikót, a díszítéshez használj cukormázat!
- A mézeskalács csodás karácsonyi csemege és egyben szuper közös program is, hiszen a gyerekekkel együtt készíthetjük el, és közösen díszíthetjük cukormázzal, illetve alacsony fehérjetartalmú édességekkel.
- A maradék tésztát fagyaszd le, és használd fel 3 hónapon belül!
Elkészítési idő:
25 perc
Adagok:
8
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén. A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.