Szatmári Ferenc receptje (szatmariferi.blog.hu, Feri, a főzelékes)

Hozzávalók

3 adaghoz
  • 1 evőkanál Rama laktózmentes sütőmargarin
  • 3 evőkanál olaj
  • 75 g vöröshagyma
  • 500 g burgonya, 2-3 cm-re kockázva
  • 0,5 tk
  • 2 db babérlevél
  • 400 ml alaplé (1 db Maggi zöldségleves kocka + 400 ml víz, vagy főtt zöldségekből 400 ml alaplé)
  • 1 dl Hideg Nyalat paleo natúr joghurt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (búza vagy kukorica)
  • 0,5 db érett avokádó
  • 10 g petrezselyemzöld, aprítva, a szára vékonyra karikázva
  • pár evőkanál víz

Elkészítés

A laktózmentes margarint közepes lángon összeolvasztom az olajjal egy lábosban. Ráborítom a hagymát, finoman sózom, majd 3-4 perc alatt puhára párolom. Egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban puhuljon.

Ráborítom a krumplit, felöntöm az alaplével, beledobom a babérlevelet, a petrezselyem szárát, sózom és fedő alatt forrástól számítva 12-13 percig főzöm. Vigyázok, hogy ne főzzem túl, maradjon kicsit harapható.

Az érett avokádót belekockázom egy magas falú mérőedénybe, rámerek egy bő merőkanálnyi főzeléket és az egészet összepürésítem. Visszaöntöm az alaphoz.

A paleo joghurot kikeverem a keményítővel és besűrítem vele a főzeléket. Már nem forralom, csak összemelegítem. Belekeverem a citrom levét, lereszelt héját és a petrezselyem kétharmadát.
A kiszabott mennyiség alapján 3 adag főzeléket kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 ml
1 adag (kb. 280 g)