Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
13 darabhoz
- 150 g banán (hámozott)
- 80 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál víz
- 5 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
- 6 evőkanál napraforgó olaj a sütéshez
- csipet só
- 1 késhegynyi őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- méz a tálaláshoz
Elkészítés
Keverjük össze a Loprofin lisztet, sütőport, sót, cukrot egy tálban, majd adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre. Sűrű tésztát kell kapnunk. Végül keverjük hozzá a fahéjat és a Loprofin tojáspótló port.
Vágjuk a banánt vastagabb szeletekre, mártsuk a tésztába. Egy kisebb serpenyőben hevítsünk 3 evőkanál napraforgó olajat majd tegyük a banánszeleteket a serpenyőbe és 2 perc alatt süssük át mindkét oldalát világosbarna színűre, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert hamar odaég.
Mikor megsült, csorgassuk meg mézzel és még melegen tálaljuk.
A kiszabott mennyiség alapján összesen 13 db banánpuffancsot kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 23,9 | 0,9 | 347,5 | 53,4 | 12,4 |
1 db (kb. 19 g) | 4,5 | 0,2 | 66 | 10,1 | 2,4 |