Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

13 darabhoz
  • 150 g banán (hámozott)
  • 80 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál víz
  • 5 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
  • 6 evőkanál napraforgó olaj a sütéshez
  • csipet
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • méz a tálaláshoz

Elkészítés

Keverjük össze a Loprofin lisztet, sütőport, sót, cukrot egy tálban, majd adjuk hozzá a vizet és keverjük csomómentesre. Sűrű tésztát kell kapnunk. Végül keverjük hozzá a fahéjat és a Loprofin tojáspótló port.

Vágjuk a banánt vastagabb szeletekre, mártsuk a tésztába. Egy kisebb serpenyőben hevítsünk 3 evőkanál napraforgó olajat majd tegyük a banánszeleteket a serpenyőbe és 2 perc alatt süssük át mindkét oldalát világosbarna színűre, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert hamar odaég.

Mikor megsült, csorgassuk meg mézzel és még melegen tálaljuk.

A kiszabott mennyiség alapján összesen 13 db banánpuffancsot kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 347,5 53,4 12,4
1 db (kb. 19 g) 66 10,1 2,4