Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

Csodabogar.hu Barackos gesztenyes bejgli
  • 400 g alacsony fehérjetartalmú Loprofin Mix
  • 30 g friss élesztő
  • 120 ml alacsony fehérjetartalmú tej                      
  • 50 g margarin
  • 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só  
  • 2 ek. karamellizált cukor

 A töltelékhez:

  • 1 dl alacsony fehérjetartalmú tej
  • 3 ek. sárgabarack lekvár
  • 200 g gesztenyemassza

Elkészítés

A langyos (alacsony fehérjetartalmú) tejben morzsoljuk szét az élesztőt, cukorral futtassuk fel. A fehérjeszegény kenyérporhoz fokozatosan adagoljuk a felfuttatott élesztőt, és az összes hozzávalót. Robotgép segítségével keverjük össze. Vegyük ki a tálból, és a gyúródeszkán dolgozzuk át alaposan, majd 30 percig kelesszük meleg helyen.

Közben a gesztenyemasszát elkeverjük a lekvárral, majd hozzáöntjük az alacsony fehérjetartalmú tejet és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A tésztát kinyújtjuk kb. 35 cm x 35 cm-es négyzet alakúra, és megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, a széleit „betűrjük”.

Ha van időnk, még 20 percig kelesszük, és ezután tegyük az előmelegített sütőbe. Sülés után a bejgli tetejét ízlés szerint megkenjük baracklekvárral, és megszórhatjuk porcukorral.

A sütő hőfoka: 180 ˚C
Sütési idő: 35-40 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 263 52 4,9