Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók
- 400 g alacsony fehérjetartalmú Loprofin Mix
- 30 g friss élesztő
- 120 ml alacsony fehérjetartalmú tej
- 50 g margarin
- 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por (10 g por + 40 ml víz)
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2 ek. karamellizált cukor
A töltelékhez:
- 1 dl alacsony fehérjetartalmú tej
- 3 ek. sárgabarack lekvár
- 200 g gesztenyemassza
Elkészítés
A langyos (alacsony fehérjetartalmú) tejben morzsoljuk szét az élesztőt, cukorral futtassuk fel. A fehérjeszegény kenyérporhoz fokozatosan adagoljuk a felfuttatott élesztőt, és az összes hozzávalót. Robotgép segítségével keverjük össze. Vegyük ki a tálból, és a gyúródeszkán dolgozzuk át alaposan, majd 30 percig kelesszük meleg helyen.
Közben a gesztenyemasszát elkeverjük a lekvárral, majd hozzáöntjük az alacsony fehérjetartalmú tejet és állandó kevergetés mellett felfőzzük. A tésztát kinyújtjuk kb. 35 cm x 35 cm-es négyzet alakúra, és megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, a széleit „betűrjük”.
Ha van időnk, még 20 percig kelesszük, és ezután tegyük az előmelegített sütőbe. Sülés után a bejgli tetejét ízlés szerint megkenjük baracklekvárral, és megszórhatjuk porcukorral.
A sütő hőfoka: 180 ˚C
Sütési idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 89,5 | 1,79 | 263 | 52 | 4,9 |