Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
9 adaghoz
- 250 g brokkoli
- 175 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú Fusilli tészta
- 90 g vöröshagyma
- 10 g Ráma kockamargarin
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
- 2,5 dl alacsony fehérjetartalmú tejpótló
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 4 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú grillkolbász
- 2 teáskanál Vitaspice nagyi fűszerkeveréke ételízesítő
- 10 g újhagyma
- 100 g Violife Block mozarella olvadós növényi sajt
- őrölt koriander (ízlés szerint)
- só ízlés szerint (nem biztos, hogy szükséges, mivel az ételízesítő eleve tartalmaz sót)
- őrölt feketebors ízlés szerint
Elkészítés
A rózsáira szedett brokkolit roppanósra pároljuk sós, forrásban lévő vízben. Majd a Loprofin tésztát egy evőkanál olajjal és sóval ellátott forrásban lévő vízben kifőzzük és leszűrjük és félretesszük.
Egy serpenyőben margarint megolvasztjuk, hevítjük, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A 10 g Loprofin tojáspótlót összekeverjük 40 ml vízzel, majd hozzáadjuk a fehérjeszegény tejet és Loprofin lisztet , majd csomómentesre keverjük és ráöntjük a hagymára, majd félig besűrítjük és ételízesítővel, borssal, korianderrel fűszerezzük. Ezután beletesszük a karikára vágott Loprofin grillkolbászt és ezt a masszát a Loprofin tésztával összekeverjük.
Egy hőálló jénai tál alját kikenjük vékonyan margarinnal, beleöntjük a brokkolis tésztát, a tetejére pedig reszelt Violife sajtot szórunk, és erre még apró karikára vágott újhagymát hintünk.
175 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 9 adag csőben sült brokkolit kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 78,7 | 2 | 166,5 | 23,3 | 7,8 |
1 adag (kb. 102 g) | 80,2 | 2,04 | 169,8 | 23,7 | 8 |