Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

9 adaghoz
  • 250 g brokkoli
  • 175 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú Fusilli tészta
  • 90 g vöröshagyma
  • 10 g Ráma kockamargarin
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
  • 2,5 dl alacsony fehérjetartalmú tejpótló
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
  • 4 db Loprofin csökkentett fehérjetartalmú grillkolbász
  • 2 teáskanál Vitaspice nagyi fűszerkeveréke ételízesítő
  • 10 g újhagyma
  • 100 g Violife Block mozarella olvadós növényi sajt
  • őrölt koriander (ízlés szerint)
  • só ízlés szerint (nem biztos, hogy szükséges, mivel az ételízesítő eleve tartalmaz sót)
  • őrölt feketebors ízlés szerint

Elkészítés

A rózsáira szedett brokkolit roppanósra pároljuk sós, forrásban lévő vízben. Majd a Loprofin tésztát egy evőkanál olajjal és sóval ellátott forrásban lévő vízben kifőzzük és leszűrjük és félretesszük.

Egy serpenyőben margarint megolvasztjuk, hevítjük, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A 10 g Loprofin tojáspótlót összekeverjük 40 ml vízzel, majd hozzáadjuk a fehérjeszegény tejet és Loprofin lisztet , majd csomómentesre keverjük és ráöntjük a hagymára, majd félig besűrítjük és ételízesítővel, borssal, korianderrel fűszerezzük. Ezután beletesszük a karikára vágott Loprofin grillkolbászt és ezt a masszát a Loprofin tésztával összekeverjük.

Egy hőálló jénai tál alját kikenjük vékonyan margarinnal, beleöntjük a brokkolis tésztát, a tetejére pedig reszelt Violife sajtot szórunk, és erre még apró karikára vágott újhagymát hintünk.

175 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 9 adag csőben sült brokkolit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 166,5 23,3 7,8
1 adag (kb. 102 g) 169,8 23,7 8