Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 220 g cukkini (meghámozva, magtalanítva)
- 40 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál Univer Gulyáskrém csemege
- 160 ml víz
Elkészítés
A vöröshagymát és fokhagymát felkockázzuk. A meghámozott, magtalanított cukkinit kisebb kockára vágjuk, hogy hamarabb megpuhuljon.
A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a borsot és a majoránnát és jól összekeverjük.
Ezután beletesszük a felkockázott cukkinit, majd hozzáadunk 80 ml vizet és így pároljuk. Ha már majdnem puha a cukkinink, akkor hozzáadhatjuk a gulyáskrémet és így főzzük tovább, amíg teljesen meg nem puhul a pörköltünk.
Mikor már puha a cukkinink akkor adunk még hozzá 80 ml vizet és meg egyszer összeforraljuk az egészet.
A kiszabott mennyiség alapján 2 adag cukkini pörköltet kapunk.
Tálalhatjuk fehérjeszegény tésztával, fehérjeszegény rizzsel, de burgonyás körettel is nagyon finom.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 94,4 | 2,4 | 66,9 | 22 | 3,54 |
1 adag (kb. 125 g) | 118 | 3 | 83,6 | 27,5 | 4,4 |