Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 220 g cukkini (meghámozva, magtalanítva)
  • 40 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál Univer Gulyáskrém csemege
  • 160 ml víz

Elkészítés

A vöröshagymát és fokhagymát felkockázzuk. A meghámozott, magtalanított cukkinit kisebb kockára vágjuk, hogy hamarabb megpuhuljon.

A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a borsot és a majoránnát és jól összekeverjük.

Ezután beletesszük a felkockázott cukkinit, majd hozzáadunk 80 ml vizet és így pároljuk. Ha már majdnem puha a cukkinink, akkor hozzáadhatjuk a gulyáskrémet és így főzzük tovább, amíg teljesen meg nem puhul a pörköltünk.

Mikor már puha a cukkinink akkor adunk még hozzá 80 ml vizet és meg egyszer összeforraljuk az egészet.

A kiszabott mennyiség alapján 2 adag cukkini pörköltet kapunk.

Tálalhatjuk fehérjeszegény tésztával, fehérjeszegény rizzsel, de burgonyás körettel is nagyon finom.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 66,9 22 3,54
1 adag (kb. 125 g) 83,6 27,5 4,4