Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

- 200 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 3 adag Loprofin tojáspótló por (30 g por+ 120 ml víz)
- 125 g margarin, vagy vaj
- 250 g cukor
- 1 tk. rumaroma
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 csipet só
- szükség esetén víz
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az elkevert tojáspótló port, fűszereket, olvasztott margarint és a folyadékot. Az állaga a sűrű galuskatésztára emlékeztet majd, ha elkevertük.
Érdemes fél órát állni hagyni, majd utána 3-as fokozaton megsütni. A ostyasütőhöz mellékelnek egy fagylalt tölcsérkészítő segédeszközt, mellyel csodálatos tölcséreket is készíthetünk. A sütését elektromos ostyasütőgépben végeztem.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 9,2 | 0,2 | 299 | 44 | 11 |