Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

  • 200 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 3 adag Loprofin tojáspótló por (30 g por+ 120 ml víz)
  • 125 g margarin, vagy vaj
  • 250 g cukor
  • 1 tk. rumaroma
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • szükség esetén víz

Elkészítés

A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk az elkevert tojáspótló port, fűszereket, olvasztott margarint és a folyadékot. Az állaga a sűrű galuskatésztára emlékeztet majd, ha elkevertük.
Érdemes fél órát állni hagyni, majd utána 3-as fokozaton megsütni. A ostyasütőhöz mellékelnek egy fagylalt tölcsérkészítő segédeszközt, mellyel csodálatos tölcséreket is készíthetünk. A sütését elektromos ostyasütőgépben végeztem.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

* https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 299 44 11