Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 500 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 zacskó élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 100 g főtt burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál margarin
- 200 ml speciális – gyógyászati célra szánt- tejpor vagy tejital (ha a folyadék 500 ml, akkor formában sült kenyeret kapunk)
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál fűszeres só
- 1 evőkanál keményítő (gyúráshoz és formázáshoz)
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, a péppé zúzott fokhagymát, a sót, valamint a többi fűszert is egyenletesen ráhintjük. Hozzáadjuk a margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is.
Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és a kívánt formára alakítjuk (pl. francia kenyér, cipó, toast, zsemle, kifli, stb.).
Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal megkenjük.
Sütő hőfoka: 220 °C
Sütési idő: 35-40 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 31 | 0,9 | 213 | 52 | 1,3 |