Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
- 80g Loprofin alacsony fehérjetartalmú virsli
- 160g kelkáposzta
- 10g vöröshagyma
- 12 ml olaj
- 15g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 50 ml tejföl
- 3g fokhagyma
- Só
- Őrölt bors, majoránna, fűszerpaprika, őrölt kömény, őrölt babérlevél
Elkészítés
A megmosott, metéltre vágott kelkáposztát adagonként 4dl hideg vízben feltesszük főni. Sóval, majoránnával, borssal, őrölt köménnyel és őrölt babérlevéllel ízesítjük. Közben egy serpenyőben zsemleszínű rántást készítünk: olajon a Loprofin lisztet zsemleszínűre pirítjuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát.
Hideg vízzel felengedve simára keverjük és a puhára főtt kelkáposztát besűrítjük vele, majd jól összeforraljuk. Ezután beletesszük a felkarikázott Loprofin virslit. Simára kevert tejföllel dúsítjuk, és jól kiforraljuk.
A kiszabott mennyiség alapján a levest 3 főre tudjuk elkészíteni.
Tápanyagtartalom:
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát (g) |
1 adag | 120,7 | 159,8 | 3,68 | 9,94 |
11,46 |