Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
- 200g margarin
- 200g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 350g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 20g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por
- 1 csomag sütőpor
- 50 ml szénsavas ásványvíz
- 130 ml narancslé
- 0,5-1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (boltban készen kapható, de otthon is összeállítható különféle fűszerekből)
- 30g kandírozott, darabolt narancshéj (helyettesíthető 6 g reszelt narancshéjjal is)
A cukormázhoz:
- 75g porcukor
- 20 ml narancslé
Elkészítés
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal összedolgozzuk. Egy másik tálban a Loprofin lisztkeveréket elkeverjük a sütőporral, és a Loprofin tojáshelyettesítő porral. Ezután a két keveréket összeöntjük, majd hozzáadjuk a muffin fűszerkeveréket, a szénsavas ásványvizet és a narancslevet. Konyhai robotgép segítségével közepes fokozaton összekeverjük, majd 1 percig a legmagasabb fokozaton keverve jól összedolgozzuk.
Az így kapott masszát egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírral kibélelt sütőforma mélyedései között, és előmelegített sütőben 175 C-on kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A cukormázat a következőképpen készíthetjük el: a porcukrot összekeverjük a narancslével és a már kész muffinok tetejére kenjük. A cukormáz egyéni ízlés szerint akár el is hagyható.
A kiszabott mennyiség alapján kb.19 db muffint kapunk
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 497,83 | 16,8 | 0,44 | 19,7 | 79,6 |
1 db * | 199,1 | 6,72 | 0,18 | 7,88 | 31,8 |
* 1 db kb. 40g
Cukormáz
Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
307,8 | 4,2 | 0,14 | 0,04 | 312,18 |