Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

  • 500 g fehérjeszegény Damin vagy Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 5 ek. cukor
  • 1 adag fehérjeszegény Loprofin tojáspótló por
  • 100 g főtt burgonya
  • 1 mk. só
  • 2 – 2,5 dl víz
  • gyúráshoz és formázáshoz: 1 ek. keményítő

Elkészítés

A fehérjeszegény kenyérport öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk, a megfőzött és összetört burgonyát, az elkevert tojáspótló port, a sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, valamint fokozatosan öntjük a folyadékot is. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük. Gyúródeszkán átdolgozzuk, és három részre osztjuk, melyből 3 fonatú fonott kalácsot készítünk. Fél órán át meleg helyen kelesztjük. Megkenjük a tetejét olajjal, és díszítő cukorral meghintjük. Előmelegített sütőben megsütjük, 10 perccel a sütés befejezése előtt olajjal ismét megkenjük.
A sütő hőfoka: 220 °C
Sütési idő: 35-40 perc

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

* https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 270 62 3