Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 200 g burgonya
  • 40 g vöröshagyma
  • 75 g paradicsom
  • 30 g paprika
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • babérlevél
  • majoranna
  • bors
A habaráshoz
  • 1 evőkanál Loprofin fehérjeszegény lisztkeverék
  • 30 ml tejföl, 20%-os zsírtartalmú

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az apró kockára vágott paprikát és, ha üveges, akkor jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom.

Ezután lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit és sós-fűszeres vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük.

Egy külön tálban csomómentesen elkeverünk egy kevés főzővizet a Loprofin lisztkeverékkel és a tejföllel. Amikor megfőtt a krumpli, a főzeléket ezzel a tejfölös habarással sűrítjük be. Még egyszer felforraljuk, és már tálalhatjuk is.

A kiszabott mennyiség alapján 2 adag főzeléket kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 90,7 25,3 3,2
1 adag (kb. 180 g) 163,3 45,5 5,8