Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 200 g burgonya
- 40 g vöröshagyma
- 75 g paradicsom
- 30 g paprika
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- babérlevél
- majoranna
- só
- bors
A habaráshoz
- 1 evőkanál Loprofin fehérjeszegény lisztkeverék
- 30 ml tejföl, 20%-os zsírtartalmú
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, rádobjuk az apró kockára vágott paprikát és, ha üveges, akkor jöhet a kisebb szeletekre vágott paradicsom.
Ezután lábasba öntjük a hámozott, kockázott krumplit és sós-fűszeres vízzel, hogy ellepje, főzni kezdjük.
Egy külön tálban csomómentesen elkeverünk egy kevés főzővizet a Loprofin lisztkeverékkel és a tejföllel. Amikor megfőtt a krumpli, a főzeléket ezzel a tejfölös habarással sűrítjük be. Még egyszer felforraljuk, és már tálalhatjuk is.
A kiszabott mennyiség alapján 2 adag főzeléket kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 80,5 | 1,8 | 90,7 | 25,3 | 3,2 |
1 adag (kb. 180 g) | 144,9 | 3,2 | 163,3 | 45,5 | 5,8 |