Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók
- 400 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 2 adag Loprofin tojáspótló por
- 50 g margarin, vagy vaj
- csipet só
- víz, amennyit felvesz, a jó gyúrható állaghoz
Töltelék:
- 200 g kemény állagú lekvár
- fehérjeszegény zsemlemorzsa (Fe-mini, Balviten, Bezgluten)
- olaj a morzsa pirításához
Elkészítés
A fehérjeszegény Loprofin kenyérport és az előre elkevert Loprofin tojáspótló port csipetnyi sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. Annyi vizet adunk hozzá lassan adagolva, míg ruganyos, jól nyújtható tésztát nem kapunk. Kétfelé osztjuk.
Majd kinyújtjuk fehérjeszegény lisztezett gyúrótáblán, és kemény állagú lekvárt helyezünk rá geometriai pontossággal vízszintesen és függőleges úgy, hogy a tészta másik felét rá tudjuk helyezni, és derelyevágóval el tudjuk vágni kis méretű derelyékké.
Forró, lobogó vízbe helyezzük, az olajban megpirított fehérjeszegény zsemlemorzsában megforgatjuk, és porcukorral tálaljuk.
Főzési idő: 5-8 perc
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 24 | 0,6 | 410 | 79 | 7,8 |