Hozzávalók

- 285 g alacsony fehérjetartalmú Loprofin Mix
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 100 g barnacukor
- 110 g olvasztott vaj
- 2 teáskanál Loprofin tojáspótló por
- 150 g aszalt vegyes gyümölcs
- 200 ml alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital
- 2 teáskanál citromlé, és 1 citrom héja
- Egy narancs héja és leve
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a Loprofin Mixet, a Loprofin tojáspótlót, a sütőport, a fűszerkeveréket, az aszalt gyümölcsöket, a citromlevet, valamint a narancs és a citrom héját.
- Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk kissé kihűlni.
- Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz a vajat és a tejhelyettesítőt, majd keverjük össze alaposan.
- A tésztát tegyük egy 2 literes tepsibe vagy 12 muffinformába.
- A muffinokat 170°C-on 20/25 percig, a gyümölcskenyeret pedig 40/45 percig süssük!
- Hagyjuk a formában 15 percig hűlni, mielőtt rácson kihűtjük.
A séf tippjei
- Bármilyen aszalt gyümölcsöt használhatsz ehhez a recepthez, beleértve az áfonyát, ananászt, almát és mangót.
- Próbáld ki reggelire megpirítva, vagy bundáskenyérnek elkészítve.
- Vidd magaddal ételtárolóban, alacsony fehérjetartalmú krémsajttal tökéletes nassolnivaló az irodában, vagy az iskolában.
Elkészítési idő:
55 perc
Adagok:
8/10 szelet, vagy 12 muffin
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén. A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.