Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 13 darabhoz
- 100 g hideg vaj
- 150 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék a tésztához+ 10g Loprofin lisztkeverék a gyúráshoz
- 50 g kókuszreszelék
- 50 g porcukor
- 1 db lime reszelt héja
- 1-2 evőkanál víz
- 5 g alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 12 ml víz
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor letelt az 1 óra akkor a sütőt előmelegítjük 180 0C-ra és sütőpapírral bélelünk ki 1-2 tepsit.
A munkafelületen 10g Loprofin lisztkeveréket eloszlatunk, és ezen jól átgyúrjuk a tésztánkat.
Ezután 2 zsírpapír között 0,5-1cm vastagságúra nyújtjuk és kb.6 cm köröket szaggatunk belőle. Végül mindegyik kör tetejére sütipecséttel finoman rányomhatunk, így igazán egyedivé tehetjük kekszünket.
A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 8-10 perc alatt készre sütjük.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 13 db kekszet kapunk.
Sütő hőfoka: 180 °C
Sütési idő: 8-10 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 62,1 | 1,3 | 588,9 | 64,4 | 35,3 |
1 db (kb. 25 g) | 15,5 | 0,3 | 147,2 | 16,1 | 8,8 |