Gyüre Eszter dietetikus receptje
Hozzávalók
- 100g hideg vaj
- 150g Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék a tésztához+ 10g Loprofin lisztkeverék a gyúráshoz
- 50g kókuszreszelék
- 50g porcukor
- 1 db lime reszelt héja
- 1-2 evőkanál víz
- 5g alacsony fehérjetartalmú Loprofin tojáspótló por+ 12 ml víz
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor letelt az 1 óra akkor a sütőt előmelegítjük 180 C-ra és sütőpapírral bélelünk ki 1-2 tepsit.
A munkafelületen 10g Loprofin lisztkeveréket eloszlatunk, és ezen jól átgyúrjuk a tésztánkat.
Ezután 2 zsírpapír között 0,5-1cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 6 cm-es köröket szaggatunk belőle. Végül mindegyik kör tetejére sütipecséttel finoman rányomhatunk, így igazán egyedivé tehetjük kekszünket.
A kiszaggatott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 8-10perc alatt készre sütjük.
A megadott mennyiség alapján kb. 13 db kekszet kapunk.
Sütő hőfoka: 180 C
Sütési idő: 8-10 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Energia
(kcal) |
Phe
(mg) |
Fehérje
(g) |
Zsír
(g) |
Szénhidrát
(g) |
100g | 588,9 | 62,1 | 1,3 | 35,3 | 64,4 |
1 darab* | 147,2 | 15,5 | 0,3 | 8,8 | 16,1 |
*1 darab kb. 25 g