Hozzávalók
- 1 csomag (250 g) gyorsfagyasztott gluténmentes, fehérjeszegény leveles tészta
- 5 dkg gyümölcsdarabos lekvár ízlés szerint
- 15 ml olaj a tészta megkenéséhez (vagy zsírszegény opcióként fehérjeszegény tej)
Elkészítés
A felolvasztott, kinyújtott leveles tésztát vágjuk fel kisebb négyzetekre. A tésztadarabok közepébe kanalazzunk lekvárt, majd a tészta ellentétes sarkait összecsípve formázzunk batyukat, vagy félbehajtva készítsünk háromszögeket. Vizes kézzel tapasszuk össze alaposan a tésztát, hogy a töltelék a helyén maradjon sütés közben is.
Kenjük meg a kis tésztacsomagokat olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel, és előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük őket aranybarnára.
A sütő hőfoka: 180 ˚C
Sütési idő: 15-20 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 94,4 | 1,89 | 395 | 34,06 | 26,98 |