Hozzávalók

  • 1 csomag (250 g) gyorsfagyasztott gluténmentes, fehérjeszegény leveles tészta
  • 5 dkg gyümölcsdarabos lekvár ízlés szerint
  • 15 ml olaj a tészta megkenéséhez (vagy zsírszegény opcióként fehérjeszegény tej)

Elkészítés

A felolvasztott, kinyújtott leveles tésztát vágjuk fel kisebb négyzetekre. A tésztadarabok közepébe kanalazzunk lekvárt, majd a tészta ellentétes sarkait összecsípve formázzunk batyukat, vagy félbehajtva készítsünk háromszögeket. Vizes kézzel tapasszuk össze alaposan a tésztát, hogy a töltelék a helyén maradjon sütés közben is.   

Kenjük meg a kis tésztacsomagokat olajjal, vagy fehérjeszegény tejjel, és előmelegített sütőben, sütőpapíron süssük őket aranybarnára. 

A sütő hőfoka: 180 ˚C
Sütési idő: 15-20 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 395 34,06 26,98