Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
5 adaghoz
- 150 g káposzta
- 140 g sárgarépa (hámozott)
- 150 g mangó (hámozott)
- 100 ml Nádudvari élőflórás natúr joghurt
- 15 g CBA piros majonéz
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- só ízlés szerint
Elkészítés
A káposztát legyaluljuk. A sárgarépát durvára reszeljük, a mangót pedig kisebb kockákra vágjuk.
A joghurtot elkeverjük a majonézzel és sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
A salátaöntetet a többi hozzávalóhoz adjuk, jól összekeverjük. Ha szükséges még ízesíthetjük tovább a fűszerekkel.
Alufóliával lefedjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A kiszabott mennyiség alapján 5 adag salátát kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 75,4 | 1,9 | 60,6 | 6,2 | 3,2 |
1 adag (kb. 110 g) | 82,9 | 2 | 66,6 | 6,8 | 3,5 |