Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
A receptben szereplő tésztamennyiség elegendő egy 20-22 cm átmérőjű kerek tortaformához vagy 24 kis mini kuglófhoz.
Hozzávalók
2 adaghoz
- 4 adag elkevert Loprofin tojáspótló por
- 150 g cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 250 g fehérjeszegény Damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2,5 dl fehérjeszegény tej
- 350 g sárgarépa
- 100 g kandírozott narancskocka, vagy mazsola
Elkészítés
A tojáspótló port habosra keverjük a vízzel. Majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Hozzáadjuk a fehérjeszegény Damin kenyérport és a sütőport, majd fellazítjuk, simára keverjük a fehérjeszegény tejjel.
A megtisztított répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztához keverjük a kandírozott narancskockákkal együtt.
A masszát szilikonos formába adagoljuk (ha hagyományos formát használunk, betöltés előtt vajazzuk ki) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütés második felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Utána díszíthetjük cukormázzal, díszítőcukorkákkal.
Sütő hőfoka: 180 °C
Sütés ideje: 30 perc
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 22 | 0,8 | 183 | 42 | 0,8 |
összesen | 260 | 9 | 2247 | 502 | 9 |