Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
 

A receptben szereplő tésztamennyiség elegendő egy 20-22 cm átmérőjű kerek tortaformához vagy 24 kis mini kuglófhoz.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 adag elkevert Loprofin tojáspótló por
  • 150 g cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 250 g fehérjeszegény Damin kenyérpor, vagy Loprofin liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl fehérjeszegény tej
  • 350 g sárgarépa
  • 100 g kandírozott narancskocka, vagy mazsola

Elkészítés

A tojáspótló port habosra keverjük a vízzel. Majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat. Hozzáadjuk a fehérjeszegény Damin kenyérport és a sütőport, majd fellazítjuk, simára keverjük a fehérjeszegény tejjel.

A megtisztított répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tésztához keverjük a kandírozott narancskockákkal együtt.

A masszát szilikonos formába adagoljuk (ha hagyományos formát használunk, betöltés előtt vajazzuk ki) és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütés második felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Utána díszíthetjük cukormázzal, díszítőcukorkákkal.

Sütő hőfoka: 180 °C
Sütés ideje: 30 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 183 42 0,8
összesen 2247 502 9