Hozzávalók

8 adaghoz:

  • 1 nagy padlizsán
  • étolaj
  • 2 db cukkini, vékonyan felszeletelve
  • 2 db paradicsom, vékonyan felszeletelve
  • 16 friss bazsalikomlevél
  • 8 db Loprofin fehérjeszegény Lasagne lapA mártáshoz:
  • 400 g apróra vágott konzervparadicsom
  • ¼ teáskanál chilipor
  • ¼ teáskanál cukor
  • 125 ml zöldségleves
  • só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra.
Vágd le a padlizsán végeit és szeleteld fel hosszában, kb. fél centi vastag szeletekre. A padlizsánszeleteket sózd meg és hagyd állni 20 percet. Ezután mosd le őket hideg vízben, csepegtesd le és papírtörlővel töröld szárazra.* Rendezd el a szeleteket egy tepsiben és kend meg olajjal. Tedd előmelegített grillrácsra körülbelül 3 percre, amíg enyhén megbarnulnak. Fordítsd meg a szeleteket és grillezd további 3 percig.
Forrásban lévő sós vízben főzd 5 percig a cukkiniszeleteket, majd csepegtesd le.
A lasagne lapok elkészítése:
Tölts fel egy nagy serpenyőt ¾-ig vízzel, és adj hozzá 1 evőkanál olajat, 1 teáskanál sót, majd forrald fel.
Egyenként tegyél 4 db Loprofin lasagne lapot a forrásban lévő vízbe, és főzd 5 percig, közepes lángon. (Főzés közben figyelj arra, hogy a tésztalapok ne ragadjanak egymáshoz.) Óvatosan, egyesével vedd ki a lasagne lapokat a serpenyőből egy sima felületre.
Ha minden lapot kifőztél, jöhet a mártás:
Tedd a mártás hozzávalóit egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és turmixold simára.
A lasagne tekercsek összeállításához helyezz egy szelet padlizsánt egy sima felületre, és fedd be egy lasagne-lappal. Az egyik végére tegyél egy szelet paradicsomot, egy bazsalikomlevelet és egy szelet cukkinit.
A padlizsánt és a tésztát a paradicsomos végétől kezdve tekerjük fel, mint egy palacsintát. Ismételd meg a többi lappal is ugyanezt, hogy összesen 8 tekercs legyen.
Önts egy vékony réteg mártást a tepsibe, és helyezd rá a padlizsántekercseket. A maradék mártást a tekercsekre öntjük, és az edényt alufóliával lefedjük.
Süssük 25 percig. Tálalás előtt díszítheted friss bazsalikommal!

*Ezt a lépést nem érdemes kihagyni, mert különben keserű lehet a padlizsán íze.

Fontos figyelmeztetés:
Minden alacsony fehérjetartalmú diéta egyedi. Mindig konzultálj a dietetikusoddal az összetevők megfelelőségével kapcsolatban. A Loprofin termékek orvosi felügyelet mellett használhatók veleszületett anyagcsere betegeknek vagy fehérjeszegény diétához.

Forrás:  www.nutricia.co.uk