Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
Kb. 3 adaghoz
- 7 dl natúr paradicsomlé sűrítmény
- 4 evőkanál Loprofin alacsony fehérjetartalmú lisztkeverék
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál kristálycukor
- 45 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú állatos tészta
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés
Az olajból és a Loprofin lisztkeverékből a tűzhelyen rántást készítünk. Felöntjük a paradicsomlével és elkeverjük. Beletesszük egészben a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot, bazsalikomot.
Ahogyan sűrűsödik a tűzhelyen, úgy hígítjuk vízzel. Összesen kb. 3,5 dl vizet öntünk hozzá a főzés alatt.
Felforraljuk, majd ezután kb. 10 percig főzzük. Főzés végén az egész fej vöröshagymát eltávolítjuk a levesből.
A Loprofin tésztát sóval, olajjal ellátott forrásban lévő vízben kifőzzük, és csak tálaláskor tesszük a levesbe.
Ha később felmelegítjük, egy kis vizet tegyünk bele, mert besűrűsödik.
A kiszabott mennyiség alapján kb. 3 adag levest kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 21,45 | 1,06 | 103,32 | 16,15 | 3,98 |
1 adag (kb. 213 ml) | 45,69 | 2,26 | 220,07 | 34,41 | 8,48 |