Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 fej lilahagyma
- 1 kg szilva, mosva, kimagozva
- 15 dkg (lehetőleg magnélküli) szőlő megmosva, kettévágva
- 1 db csilipaprika
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg barnacukor
- 1 rúd fahéj
- 1-2 teáskanál mustármag, ízléstől függően
- 3 dl száraz vörösbor (vagy ízlés szerint almaecet)
- só
Elkészítés
Az apróra vágott lilahagymát dinszteld meg az olívaolajon. Add hozzá a megmosott, kimagozott gyümölcsöket és az apróra vágott chilipaprikát, illetve a megmosott mazsolát. Öntsd fel a vörösborral, (vagy bor helyett ízlés szerint vízzel, ebben az esetben az almaecetet a főzés végén add hozzá).
Ízesítsd a barnacukorral és a fűszerekkel, majd főzd 1 órán át a hozzávalókat. A sót a végén add hozzá, ekkor távolítsd el a fahéj rudat is az ételből.
Töltsd sterilizált üvegekbe a forró chutney-t, majd fejjel lefelé állítva tedd dunsztba, és hagyd így kihűlni.
Mennyiség: 8 adag
1 adagban:
Phe (mg): 40
Kalória (kcal): 210
Fehérje (g): 1,5
Zsír (g): 1,7