Hozzávalók

Csodabogar.hu szilva chutney
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kg szilva, mosva, kimagozva
  • 15 dkg (lehetőleg magnélküli) szőlő megmosva, kettévágva
  • 1 db csilipaprika
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1-2 teáskanál mustármag, ízléstől függően
  • 3 dl száraz vörösbor (vagy ízlés szerint almaecet)

Elkészítés

Az apróra vágott lilahagymát dinszteld meg az olívaolajon. Add hozzá a megmosott, kimagozott gyümölcsöket és az apróra vágott chilipaprikát, illetve a megmosott mazsolát. Öntsd fel a vörösborral, (vagy bor helyett ízlés szerint vízzel, ebben az esetben az almaecetet a főzés végén add hozzá).

Ízesítsd a barnacukorral és a fűszerekkel, majd főzd 1 órán át a hozzávalókat. A sót a végén add hozzá, ekkor távolítsd el a fahéj rudat is az ételből.

Töltsd sterilizált üvegekbe a forró chutney-t, majd fejjel lefelé állítva tedd dunsztba, és hagyd így kihűlni.

Mennyiség: 8 adag
1 adagban:
Phe (mg): 40
Kalória (kcal): 210
Fehérje (g): 1,5
Zsír (g): 1,7