Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
5 adaghoz
- 500 ml + 100 ml fehérjeszegény tejital
- 10 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 100 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizspótló
- 1 csomag Haas Natural főzős vanília pudingpor
- 10 g vaníliás cukor
- Szerencsi Party kakaós ét tortabevonó
- eper vagy más idényjellegű gyümölcs
Elkészítés
Az 500 ml fehérjeszegény tejet egy csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni folytonos kevergetés mellett. Amikor már forró akkor hozzáadjuk a Loprofin rizspótlót és a cukrot, majd folyamatosan kevergetjük, míg felforr és ezután alacsony-közepes lángon 15 percig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Az edényből kiveszünk egy kis merőkanálnyi tejberizst és fél tasak pudingporral elkeverjük, majd a tűzhelyen lévő tejberizshez adjuk és még 10 g vaníliás cukrot adunk hozzá.
1 dl fehérjeszegény tejjel elkeverjük a pudingpor másik felét és ezt is a tejberizshez adjuk.
A kész tejberizst kis tálkákba adagoljuk és apróra vágott idénygyümölccsel és reszelt alacsony fehérjetartalmú csokoládéval tálaljuk.
A kiszabott mennyiség alapján 5 adag tejberizst kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 15,8 | 0,6 | 212,2 | 42,4 | 4,3 |