Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

5 adaghoz
  • 500 ml + 100 ml fehérjeszegény tejital
  • 10 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 100 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú rizspótló
  • 1 csomag Haas Natural főzős vanília pudingpor
  • 10 g vaníliás cukor
  • Szerencsi Party kakaós ét tortabevonó
  • eper vagy más idényjellegű gyümölcs

Elkészítés

Az 500 ml fehérjeszegény tejet egy csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni folytonos kevergetés mellett. Amikor már forró akkor hozzáadjuk a Loprofin rizspótlót és a cukrot, majd folyamatosan kevergetjük, míg felforr és ezután alacsony-közepes lángon 15 percig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.

Az edényből kiveszünk egy kis merőkanálnyi tejberizst és fél tasak pudingporral elkeverjük, majd a tűzhelyen lévő tejberizshez adjuk és még 10 g vaníliás cukrot adunk hozzá.

1 dl fehérjeszegény tejjel elkeverjük a pudingpor másik felét és ezt is a tejberizshez adjuk.

A kész tejberizst kis tálkákba adagoljuk és apróra vágott idénygyümölccsel és reszelt alacsony fehérjetartalmú csokoládéval tálaljuk.

A kiszabott mennyiség alapján 5 adag tejberizst kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 212,2 42,4 4,3