Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 250 g Loprofin fehérjeszegény kenyérpor
- 100 g vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 zacskó sütőpor
- 60 g reszelt Violife natúr sajt
- 1,5 dl hideg alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő ital, vagy ha van otthon, maradék húsleves lé
- só ízlés szerint
- fűszerek ízlés szerint: pl. fűszerpaprika attól szép piros lesz, vagy bors, citrombors
Elkészítés
Összekeverjük a fehérjeszegény Loprofin kenyérport a sütőporral, cukorral, sóval, egyéb fűszerekkel és a finomra reszelt fehérjeszegény Violife sajttal. Rámorzsoljuk a hideg vajat és a hideg alacsony fehérjetartalmú tejhelyettesítő italt apránként hozzáadva összegyúrjuk.
Zárható tálban 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kb. fél centi vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval, négyzetekre vágjuk, vagy keksz formával kiszaggatjuk.
200°C-ra előmelegített sütőben sütőpapírral leterített sütőlapon 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 15 | 0,4 | 377 | 47 | 20 |