Hozzávalók

Csodabogar.hu shitake tekercs
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb salottahagyma, vagy 1 kis fej vöröshagyma aprítva (kb. 50 g)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 220 g paszternák meghámozva, nagyon apróra felkockázva (burgonyával helyettesíthető)
  • 100 g shitake gomba, szár nélkül, nagyon vékonyra szeletelve
  • 60 ml víz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Tabasco®
  • 8 nagy jégsaláta levél – ha tavaszi tekercset készítenénk, használjunk helyette rizslapot!

Elkészítés

Melegíts elő egy nagy serpenyőt közepes lángon.

Amikor forró, öntsd bele az olajat, add hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsd másfél percig. Keverd bele a paszternákot (vagy krumplit) és a szeletelt gombát.

Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett süsd a zöldségeket addig, amíg színt kapnak. Öntsd hozzá a vizet, a szójaszószt és a Tabasco® szószt, és magas lángon főzd addig, amíg a folyadék elpárolog.

Miután kihűlt a zöldségkeverék, töltsd meg vele a salátaleveleket és készíts kis batyukat, vagy tekercseket. Ha tavaszi tekercset készítesz, a merev rizspapírt mártsd forró vízbe, mielőtt megtöltöd a zöldségekkel.

Mennyiség: 8 adag (8 tekercs)
1 adagban:
Phe (mg): 43
Kalória (kcal): 79,5
Fehérje (g): 1,3
Zsír (g): 5,2

Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Parsnip-and-Shitake-Lettuce-Wraps