Hozzávalók
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 nagyobb salottahagyma, vagy 1 kis fej vöröshagyma aprítva (kb. 50 g)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 220 g paszternák meghámozva, nagyon apróra felkockázva (burgonyával helyettesíthető)
- 100 g shitake gomba, szár nélkül, nagyon vékonyra szeletelve
- 60 ml víz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál Tabasco®
- 8 nagy jégsaláta levél – ha tavaszi tekercset készítenénk, használjunk helyette rizslapot!
Elkészítés
Melegíts elő egy nagy serpenyőt közepes lángon.
Amikor forró, öntsd bele az olajat, add hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsd másfél percig. Keverd bele a paszternákot (vagy krumplit) és a szeletelt gombát.
Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett süsd a zöldségeket addig, amíg színt kapnak. Öntsd hozzá a vizet, a szójaszószt és a Tabasco® szószt, és magas lángon főzd addig, amíg a folyadék elpárolog.
Miután kihűlt a zöldségkeverék, töltsd meg vele a salátaleveleket és készíts kis batyukat, vagy tekercseket. Ha tavaszi tekercset készítesz, a merev rizspapírt mártsd forró vízbe, mielőtt megtöltöd a zöldségekkel.
Mennyiség: 8 adag (8 tekercs)
1 adagban:
Phe (mg): 43
Kalória (kcal): 79,5
Fehérje (g): 1,3
Zsír (g): 5,2
Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Parsnip-and-Shitake-Lettuce-Wraps