Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 2 db kaliforniai paprika (kimagozva kb. 420 g)
  • 55 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú spagetti
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
  • 90 g Violife mozarella ízű növényi sajt, olvadós
  • 1 teáskanál őrölt oregánó
  • 1 teáskanál őrölt bazsalikom
  • 1 dl fehérjeszegény tej
  • legalább 2 g metélőhagyma, friss
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú húspástétom
  • 50 ml Cirio paszírozott paradicsom
  • őrölt feketebors
  • vaj a hőálló tál kikenéséhez

Elkészítés

A kaliforniai paprikákat félbe vágjuk, ügyelve arra, hogy a szárak is félbe legyenek vágva,majd kimagozzuk, kicsumázzuk.

A Loprofin spagettit feltesszük főni egy evőkanál olajjal és sóval ellátott forrásban lévő vízbe. Ha készen van, leszűrjük és félretesszük.

10 g Loprofin tojáspótló port elkeverünk 40 ml vízzel és ehhez hozzáadjuk az 50 g Violife reszelt sajtot., őrölt oregánót, bazsalikomot és 1 dl fehérjeszegény tejet és jól összekeverjük. Közben a friss metélőhagymát apróra összevágjuk, valamint a Loprofin csökkentett fehérjetartalmú húspástétomot is felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk és ezt is a masszához adjuk, majd belekeverjük a paradicsompürét is és sózzuk, borsozzuk és még egyszer jól összekeverjük.

A leszűrt spagettitésztát hozzákeverjük a masszához és a 4 fél darab kaliforniai paprikába töltjük egyenlő arányban. Tetejére pedig 40 g reszelt Violife mozarella ízű sajt kerül szintén egyenlő arányban.

Ezután a megtöltött paprikákat egy kivajazott hőálló tálba tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A kiszabott mennyiség alapján 4 adag Loprofin tésztával töltött paprikát kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 97,2 11,9 4,5
1 db (kb. 202 g) 196,3 2,4 9,09