Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
4 adaghoz
- 2 db kaliforniai paprika (kimagozva kb. 420 g)
- 55 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú spagetti
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 10 g Loprofin alacsony fehérjetartalmú tojáspótló por + 40 ml víz
- 90 g Violife mozarella ízű növényi sajt, olvadós
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom
- 1 dl fehérjeszegény tej
- legalább 2 g metélőhagyma, friss
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g Loprofin csökkentett fehérjetartalmú húspástétom
- 50 ml Cirio paszírozott paradicsom
- só
- őrölt feketebors
- vaj a hőálló tál kikenéséhez
Elkészítés
A kaliforniai paprikákat félbe vágjuk, ügyelve arra, hogy a szárak is félbe legyenek vágva,majd kimagozzuk, kicsumázzuk.
A Loprofin spagettit feltesszük főni egy evőkanál olajjal és sóval ellátott forrásban lévő vízbe. Ha készen van, leszűrjük és félretesszük.
10 g Loprofin tojáspótló port elkeverünk 40 ml vízzel és ehhez hozzáadjuk az 50 g Violife reszelt sajtot., őrölt oregánót, bazsalikomot és 1 dl fehérjeszegény tejet és jól összekeverjük. Közben a friss metélőhagymát apróra összevágjuk, valamint a Loprofin csökkentett fehérjetartalmú húspástétomot is felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk és ezt is a masszához adjuk, majd belekeverjük a paradicsompürét is és sózzuk, borsozzuk és még egyszer jól összekeverjük.
A leszűrt spagettitésztát hozzákeverjük a masszához és a 4 fél darab kaliforniai paprikába töltjük egyenlő arányban. Tetejére pedig 40 g reszelt Violife mozarella ízű sajt kerül szintén egyenlő arányban.
Ezután a megtöltött paprikákat egy kivajazott hőálló tálba tesszük és 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A kiszabott mennyiség alapján 4 adag Loprofin tésztával töltött paprikát kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 37,9 | 1 | 97,2 | 11,9 | 4,5 |
1 db (kb. 202 g) | 76,6 | 2,02 | 196,3 | 2,4 | 9,09 |