Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
2 adaghoz
- 380 g kápia paprika
- 70 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db Maggi tyúkhúsleveskocka
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 dl Dr. Oetker Creme Vega, vegán növényi krém
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A kápia paprikát megmossuk és lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra rakjuk, és 180 °C-on megsütjük kb. 20 perc alatt. Sütés alatt többször forgassuk meg a paprikákat, hogy egyformán süljenek.
A sütőből kivéve rakjuk egy zacskóba öt-tíz percre , így könnyen le tudjuk húzni a héját. A magházat és a magokat valamint a szárát is távolítsuk el, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy lábosban hevítsünk kevés olívaolajat és pirítsuk meg rajta az előzőleg apróra vágott vöröshagymát és póréhagymát, valamint a zúzott fokhagymát, majd rakjuk hozzá a paprikát.
Borsozzuk ízlés szerint, majd öntsük fel legalább 3,5 dl vízzel és morzsoljuk bele a leveskockát. Arra figyeljünk, hogy ne sózzuk még, mert a leveskocka alapból sós.
Forraljuk 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük.
Ezután keverjük hozzá az 1 dl Dr. Oetker vegán növényi krémet, tegyük vissza a tűzre, majd várjuk meg míg felforr. Kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük nem elég sós, akkor ízesíthetjük sóval.
A kiszabott mennyiség alapján 2 adag levest kapunk. Tálalhatjuk pirított fehérjeszegény kenyérkockával.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 ml | 57,1 | 1,4 | 87,9 | 5 | 6,8 |
1 adag (kb. 305 ml) | 174,1 | 4,3 | 268 | 15,3 | 20,7 |