Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
8 darabhoz
- 125 g burgonya
- 125 g sütőtök
- 30 g újhagyma
- 10 g Loprofin fehérjeszegény tojáspótló por + 40 ml víz
- 10 g Loprofin fehérjeszegény lisztkeverék
- só, őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt, szárított petrezselyemzöld
- szerecsendió
- 3 evőkanál napraforgó olaj
Elkészítés
A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn. Az újhagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk a petrezselyemmel együtt. Ezután a liszttel meg az elkevert tojáspótlóval összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, és még szerecsendióval fűszerezzük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a zöldséges masszából féltenyérnyi kis lepényeket formálunk. Minden lepényhez kb. 2 evőkanálnyi masszát használunk fel és kanállal félujjnyi vastagra ellapítjuk.
Oldalanként kb. 4-5 percig sütjük, majd papírkendőre szedjük. Feltétként tálalhatjuk köretek mellé, vagy mártogatós szósszal is finom.
A kiszabott mennyiség alapján 8 db tócsnit kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 108,6 | 2,9 | 223,3 | 28,9 | 10,9 |
1 db (kb. 25 g) | 27,15 | 0,7 | 55,8 | 7,2 | 2,7 |