Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 0620-8258299, http://pkudieta.blogspot.hu)
Hozzávalók
- 360 g Damin vagy Loprofin mix kenyérpor
- 1 zacskó szárított élesztő
- 1 dl olaj
- 4 dl Alpro növényi tejital, vagy más csökkentett fenilalanin tartalmú tejhelyettesítő
- 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por
- csipet só
Elkészítés
A Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, az Alpro növényi tejet, kikevert tojáspótló port. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Édes variációk a masszára:
A masszába keverhetünk vaníliás cukrot, barnacukrot, aszalt gyümölcsöket. Tölthetjük gesztenyemasszával, keményre főzött pudinggal, friss, vagy konzerv gyümölccsel, ha lecsepegtettük, és megforgattuk kevés keményítőben, vagy pudingporban.
A technikája a következő, a szendvicssütő vágatába egy kis evőkanál masszát tegyünk, ennek a közepébe fél evőkanálnyit a töltelékből és újra egy evőkanálnyit a tésztamasszából.
Sütési idő: 20-25 perc
Elkészítési idő:
70 perc
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.