Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 0620-8258299, http://pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

Csodabogar.hu - Szendvicssutoben sult edes kenyerke
  • 360 g Damin vagy Loprofin mix kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 1 dl olaj
  • 4 dl Alpro növényi tejital, vagy más csökkentett fenilalanin tartalmú tejhelyettesítő
  • 1 db tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló por
  • csipet só

Elkészítés

A Loprofin kenyérport egy öblös edénybe öntjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, a sót, az Alpro növényi tejet, kikevert tojáspótló port. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, fél órán át meleg helyen kelesztjük.

Édes variációk a masszára:

A masszába keverhetünk vaníliás cukrot, barnacukrot, aszalt gyümölcsöket. Tölthetjük gesztenyemasszával, keményre főzött pudinggal, friss, vagy konzerv gyümölccsel, ha lecsepegtettük, és megforgattuk kevés keményítőben, vagy pudingporban.

A technikája a következő, a szendvicssütő vágatába egy kis evőkanál masszát tegyünk, ennek a közepébe fél evőkanálnyit a töltelékből és újra egy evőkanálnyit a tésztamasszából.

Sütési idő: 20-25 perc

Elkészítési idő:

70 perc

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

* https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/