Kiss Erika dietetikus receptje (kisserikadietetikus@gmail.com, 06 20 825 8299, pkudieta.blogspot.hu)

Hozzávalók

A tésztához
  • 600 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 adag elkevert Loprofin tojáspótló por (10 gramm por 40 ml víz)
  • 80 g olvasztott vaj
  • 3,2 dl fehérjeszegény tej
  • 1 mokkáskanál
A töltelékhez
  • 400 g szilvalekvár
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál keményítő, vagy Loprofin fehérjeszegény kenyérpor

Elkészítés

Amennyiben lehetőségünk van rá a kenyérsütőgép üstjébe öntsük a vaj kivételével az összes hozzávalót. Indítsuk el a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is adjuk hozzá. Szép hólyagos, kissé lágy tésztát kapunk. Vagy kelesztőtálban, vagy a kikapcsolt kenyérsütőgépben hagyjuk duplájára kelni.

Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor sincs baj, egy edényben is megkeleszthetjük.

A megkelt tésztát keményítővel megszórt deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből. Buktát formázunk belőle, a négyzetek sarkait oldalt összefogjuk, és a bukta aljára „betűrjük”. Minden oldalát olvasztott vajjal, vagy margarinnal megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük cukros fehérjeszegény tejjel a buktákat. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20-25 percig.

Sütő hőfoka: 200 ºC
Sütési idő: 20-25 perc

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 307 55 7,5