Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)
Hozzávalók
12 db-hoz
- 1 tasak Haas natural vanília ízű pudingpor
- 1 tasak Haas natural puncs ízű pudingpor
- 250 g Milupa lp Ringlets csokoládés ízű alacsony fehérjetartalmú reggelizőpehely
- 200 ml Hulala alacsony fehérjetartalmú cukrozott habalapanyag
- 100 g kristálycukor
- 1 l alacsony fehérjetartalmú tej
- dekorcukor
Elkészítés
A Milupa lp Ringlets reggelizőpelyhet a dobozból kivesszük, viszont a műanyag tasakot, amiben van, nem bontjuk ki, hanem még egy zacskóba becsomagoljuk, és húsklopfolóval apróra törjük, porítjuk, majd ezután két egyenlő részre osztjuk.
Egy jénai tál aljára egyenletesen eloszlatjuk a Milupa reggelizőpehely egyik felét. Ezután elkészítjük a vanília pudingot a következőképpen: a pudingport 50 g kristálycukorral és fél liter alacsony fehérjetartalmú tejből 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, majd gyorsan a jénai tálban lévő Milupa reggelizőpehelyre öntjük, és a tetejét betakarjuk a reggelizőpehely másik felével.
A puncs ízű pudingport is elkészítjük a vaníliapudingnál leírt módon. A kész pudingport a Milupa reggelizőpehely tetejére öntjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni és szilárdulni.
Addig felverjük az előzőleg hűtőszekrényben tárolt Hulala tejszínhabot konyhai robotgép segítségével.
Amikor a hab már elég kemény akkor egyenletesen elosztlatjuk a langyos puncs puding tetején, majd dekorcukorral díszíthetjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, érdemes 1 napot várni vele és utána kikockázva lehet fogyasztani.
A kiszabott mennyiség alapján 12 db sütit kapunk.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 25,4 | 0,8 | 262,4 | 47 | 7,9 |
1 db (kb. 84 g) | 21,3 | 0,7 | 220,4 | 39,9 | 6,6 |