Gyüre Eszter dietetikus receptje (anyagcserediet.szeged@gmail.com, 06 30 422 8658)

Hozzávalók

12 db-hoz
  • 1 tasak Haas natural vanília ízű pudingpor
  • 1 tasak Haas natural puncs ízű pudingpor
  • 250 g Milupa lp Ringlets csokoládés ízű alacsony fehérjetartalmú reggelizőpehely
  • 200 ml Hulala alacsony fehérjetartalmú cukrozott habalapanyag
  • 100 g kristálycukor
  • 1 l alacsony fehérjetartalmú tej
  • dekorcukor

Elkészítés

A Milupa lp Ringlets reggelizőpelyhet a dobozból kivesszük, viszont a műanyag tasakot, amiben van, nem bontjuk ki, hanem még egy zacskóba becsomagoljuk, és húsklopfolóval apróra törjük, porítjuk, majd ezután két egyenlő részre osztjuk.

Egy jénai tál aljára egyenletesen eloszlatjuk a Milupa reggelizőpehely egyik felét. Ezután elkészítjük a vanília pudingot a következőképpen: a pudingport 50 g kristálycukorral és fél liter alacsony fehérjetartalmú tejből 8 evőkanálnyival csomómentesre keverjük. A maradék tejet is hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett az egészet felforraljuk, majd gyorsan a jénai tálban lévő Milupa reggelizőpehelyre öntjük, és a tetejét betakarjuk a reggelizőpehely másik felével.

A puncs ízű pudingport is elkészítjük a vaníliapudingnál leírt módon. A kész pudingport a Milupa reggelizőpehely tetejére öntjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni és szilárdulni.

Addig felverjük az előzőleg hűtőszekrényben tárolt Hulala tejszínhabot konyhai robotgép segítségével.

Amikor a hab már elég kemény akkor egyenletesen elosztlatjuk a langyos puncs puding tetején, majd dekorcukorral díszíthetjük.

Hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, érdemes 1 napot várni vele és utána kikockázva lehet fogyasztani.

A kiszabott mennyiség alapján 12 db sütit kapunk.

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 262,4 47 7,9
1 db (kb. 84 g) 220,4 39,9 6,6