Hozzávalók

Csodabogar.hu Sparga es krumpli salata
  • 700 g rózsaszín burgonya, falatnyi darabokra vágva
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 teáskanál szárított rozmaring
  • 4 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 teáskanál só
  • 450 g friss zöldspárga, megtisztítva és 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra.
Egy nagy tepsiben keverd össze a krumplit az olaj felével, a fokhagymával, a zöldfűszerekkel és 1 teáskanál sóval. Fedd le alufóliával a tepsit és süsd 20 percen keresztül a krumplit.
Ezután keverd hozzá a kaliforniai paprikát, a spárgát, a maradék olajjal és sóval együtt, majd párold további 15 percen át a zöldségeket a fólia alatt.
Távolítsd el a fóliát, és pirítsd még 10 percig a zöldségeket.
Ha elkészült, szórd meg frissen őrölt borssal és tálald tetszés szerint még forrón, vagy hidegen salátaként.

Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Spring-Asparagus-and-Potato-Salad

Mennyiség: 8 adag
1 adagban:
Phe (mg): 120
Kalória (kcal): 139,4
Fehérje (g): 3,2
Zsír (g): 7