Hozzávalók
- 700 g rózsaszín burgonya, falatnyi darabokra vágva
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 teáskanál szárított rozmaring
- 4 teáskanál szárított kakukkfű
- 2 teáskanál só
- 450 g friss zöldspárga, megtisztítva és 2-3 cm-es darabokra vágva
- 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra.
Egy nagy tepsiben keverd össze a krumplit az olaj felével, a fokhagymával, a zöldfűszerekkel és 1 teáskanál sóval. Fedd le alufóliával a tepsit és süsd 20 percen keresztül a krumplit.
Ezután keverd hozzá a kaliforniai paprikát, a spárgát, a maradék olajjal és sóval együtt, majd párold további 15 percen át a zöldségeket a fólia alatt.
Távolítsd el a fóliát, és pirítsd még 10 percig a zöldségeket.
Ha elkészült, szórd meg frissen őrölt borssal és tálald tetszés szerint még forrón, vagy hidegen salátaként.
Forrás: https://www.pku.com/event-and-community/recipes/Spring-Asparagus-and-Potato-Salad
Mennyiség: 8 adag
1 adagban:
Phe (mg): 120
Kalória (kcal): 139,4
Fehérje (g): 3,2
Zsír (g): 7