Kiss Erika dietetikus receptje
Hozzávalók

A kekszalaphoz:
- 150 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
- 1 csapott kk. sütőpor
- 60 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 g vaj
- 2-3 ek. növényi tej
A krémhez:
- 1 zacskó tiramisu ízesítésű főzős pudingpor, vagy vaníliás pudingpor
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 500 ml Loprofin tej vagy lp drink, vagy növényi tejkészítmény, pl. Alpro
- 100 ml lefőzött kávé, a gyerekek esetében koffeinmentes
- 1 doboz fehérjeszegény Mascarpone krém, pl. Veganchef vagy Vegameal
- 200 ml felvert növényi tejszínhab, pl. Alpro
Elkészítés
A kekszalap elkésztítése:
A hozzávalókat elkeverjük, kinyújtjuk és bármilyen formával kiszaggatjuk. 10 perc alatt közepes sütőben megsül. Ezután összetörjük, és fémdobozban tároljuk felhasználásig
A krém elkésztítése:
Megsütjük a kekszalaphoz a kekszet, félretesszük kihűlni. Közben megfőzzük a pudingot, melyhez kihűlés után hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a Mascarpone krémet. Majd egy üvegtál aljára egy réteg kekszet teszünk, meglocsoljuk kávéval, rásimítunk egy réteg pudingos mascarponés krémet, és addig folytatjuk, míg van alapanyagunk. A tetejére puding
kerüljön.
Felvert növényi tejszínhabot rétegzünk rá, a tetejére koktélcseresznyét teszünk, majd hűtőszekrényben legalább 4-5 órát hűtjük.
FONTOS FIGYELMEZTETÉS:
A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.
A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.
Tápanyagtartalom
Mennyiség | Phe (mg) | Fehérje (g) | Energia (kcal) | Szénhidrát (g) | Zsír (g) |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 40 | 1,2 | 431,3 | 78 | 11,1 |