Kiss Erika dietetikus receptje

Hozzávalók

A kekszalaphoz:

  • 150 g fehérjeszegény Loprofin kenyérpor
  • 1 csapott kk. sütőpor
  • 60 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 g vaj
  • 2-3 ek. növényi tej

A krémhez:

  • 1 zacskó tiramisu ízesítésű főzős pudingpor, vagy vaníliás pudingpor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 500 ml Loprofin tej vagy lp drink, vagy növényi tejkészítmény, pl. Alpro
  • 100 ml lefőzött kávé, a gyerekek esetében koffeinmentes
  • 1 doboz fehérjeszegény Mascarpone krém, pl. Veganchef vagy Vegameal
  • 200 ml felvert növényi tejszínhab, pl. Alpro

Elkészítés

A kekszalap elkésztítése:

A hozzávalókat elkeverjük, kinyújtjuk és bármilyen formával kiszaggatjuk. 10 perc alatt közepes sütőben megsül. Ezután összetörjük, és fémdobozban tároljuk felhasználásig

A krém elkésztítése:

Megsütjük a kekszalaphoz a kekszet, félretesszük kihűlni. Közben megfőzzük a pudingot, melyhez kihűlés után hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a Mascarpone krémet. Majd egy üvegtál aljára egy réteg kekszet teszünk, meglocsoljuk kávéval, rásimítunk egy réteg pudingos mascarponés krémet, és addig folytatjuk, míg van alapanyagunk. A tetejére puding
kerüljön.
Felvert növényi tejszínhabot rétegzünk rá, a tetejére koktélcseresznyét teszünk, majd hűtőszekrényben legalább 4-5 órát hűtjük.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A Loprofin termékcsalád* tagjai speciális gyógyászati célú élelmiszerek örökletes anyagcserezavarok diétás kezelésére, használatukhoz orvosi, dietetikusi felügyelet szükséges! A receptben található fenilalanintartalom függ a felhasznált termékek típusától és a pontos adagolástól. Kérjük, ellenőrizze a fehérjetartalmat az egyes összetevők és élelmiszerek címkéjén.

A recept tartalmazhat allergéneket, kérjük, ellenőrizze az egyes összetevők és termékek címkéjét. Ha allergénekkel kapcsolatos aggályai vannak, kérjük, forduljon orvosához, dietetikusához.

* https://csodabogar.hu/loprofin-termekek/

Tápanyagtartalom

Mennyiség Phe (mg) Fehérje (g) Energia (kcal) Szénhidrát (g) Zsír (g)
100 g 431,3 78 11,1